Wysłany: 2009-09-22, 18:36 My treasure chest - WIP
Tak wiôc zainspirowany wyspÖ mojego kochanie, postanowi?Çem stworzyá skrzynie ze skarbem. Bôdô chcia?Ç zrobiá w miarô realistycznie, wiôc dodajô do WIPa.
W planach mam oczywi?őcie dodanie z?Çota, klejnot??w, bere?Ça, korona, ?Ça?Ńcuch??w i innych ?őwiecide?Çek, mo?şe jakiej?ő czaszki le?şÖcej przy skrzyni z pirackÖ opaskÖ, oraz rozwalonÖ k?Ç??dkô. Mam w planach jakim?ő cudem wykonaá imitacjô drewna na powierzchni skrzyni, no i ulepszyá niby z?Çote obicia + jeszcze pare drobiazg??w siô znajdzie.
Narazie mam skrzyniô
Ostatnio zmieniony przez Vell 2009-09-22, 21:42, w całości zmieniany 1 raz
Szeroko?őá jako?ő mi nie pasuje, m??g?Çby?ő to poszerzyá.
Sp??jrz:
Zamkniesz skrzyniô, ale czô?őá bôdzie wystawaá (Prawa strona)
Odrobinkô proponowa?Ç bym to w?Ça?őnie poszerzyá.
A tak na marginesie to czekam na efekt ko?Ńcowy, bo szykuje siô niez?Ça pracka
Te z?Çote obicia sÖ porozja?őniane w zupe?Çnie nieodpowiednich miejscach. Najlepiej zrobiá to rôcznie, tylko trzeba przemy?őleá z kt??rej strony pada ?őwiat?Ço i cieniowaá wed?Çug tego.
Jak dobierzesz odpowiednie tekstury drewna i dodasz wiôcej detali to mo?şe byá konkret praca
EDIT:
Dupa nic siô zrobiá nie da?Ço, im bardziej siô stara?Çem, tym gorzej wyglÖda?Ço.
Zrobi?Çem od nowa skrzyniô, w innej perspektywie trochô i inaczej umiejscowionÖ klapÖ.
GreenMan napisał/a
Te z?Çote obicia sÖ porozja?őniane w zupe?Çnie nieodpowiednich miejscach. Najlepiej zrobiá to rôcznie, tylko trzeba przemy?őleá z kt??rej strony pada ?őwiat?Ço i cieniowaá wed?Çug tego.
Da?Çem na razie byle jak, ?şeby daá zarys mniej-wiôcej kolorystyki.
Komputer Kochanie ma trochô ma?Ço ramu (512) i zaczyna mi siô wszystko przycinaá i delikatnie wieszaá.
Wszystko dzia?Ça z op????nieniem, kolorek drewna bôdzie trochô zmieniany i postaram siô jako?ő wykombinowaá, jak nadaá jakÖ?ő realistyczno?őá.
Nie bardzo chce u?şywaá tekstur.
Z?Çota jeszcze dodam troszkô, ?şeby mini g??rkô usypaá, no i trochô rozsypaá wok???Ç skrzynki.
No i wg mnie ta pokrywa jest troszkô zbyt p?Çytka... i powinna byá bardziej otwarta - lepiej chyba by to wyglÖda?Ço. Tak to nie wiadomo, czy to siô zamknie zaraz, a nie widaá rôki kt??ra by to podtrzymywa?Ça :D
No i wg mnie ta pokrywa jest troszkô zbyt p?Çytka... i powinna byá bardziej otwarta - lepiej chyba by to wyglÖda?Ço. Tak to nie wiadomo, czy to siô zamknie zaraz, a nie widaá rôki kt??ra by to podtrzymywa?Ça :D
Tak wiôc nad cieniowaniem to jeszcze bôdô siedzia?Ç i robi?Ç i narzuca?Ç kolory, p??ki co narzuci?Çem byle jak, ?şebym widzia?Ç co gdzie jest.
Co do otwarcia to planowa?Çem ?şe co?ő tam podpiera w skrzyni, moze jaka?ő czaszka...
Zobaczymy.
[ Dodano: 2009-09-25, 22:54 ]
Oj pomimo ?şe widaá ma?Ço pracy, trochô czasu zajô?Ço.
Przez 2 samoczynne restarty.
Nastôpny update dopiero po powrocie do domku
Dziôki w og??le za oceny nygusy
Podoba mi siô szczeg??lnie to z?Çoto, kt??re tak b?Çyszczy, monety te?ş fajnie siô prezentujÖ.
Moim zdaniem ta wersja wyglÖda lepiej od poprzedniej.
Jak bôdzie to t?Ço, to zawarto?őci bôdÖ rozsypane ?
Ale jest powa?şny b?ÇÖd. Optycznie to wyglÖda teraz tak, ?şe z?Çoto le?şy teraz na desce, kt??rej nie przewidzia?Çe?ő - tworzy ona prostopad?Ço?őcian ze skrzyniÖ.
Pow??d? Przy krawôdziach da?Çe?ő z?Çoto u?Ço?şone nier??wno i sÖ tam luki. Wg mnie powiniene?ő przy krawôdziach u?Ço?şyá z?Çoto w jednej linii, bo w rzeczywisto?őci by to tak wyglÖda?Ço.
Z?Çoto bôdzie usypane w g??rkô, ale dopiero po moim powrocie do domku, bo 512 mb ramu nie wystarcza i strasznie siô tnie, wiesza i op????nia.
Bôdzie, bôdzie realnie wykonane.
Gainer: Tak bôdzie rozsypane trochô z?Çota, wiszÖcy jaki?ő z?Çoty ?Ça?Ńcuch itp. itd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum